Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

Angst? Een kunstgebit onder narcose is de oplossing!

Velen hebben angst voor de tandarts, zo erg zelfs dat zij een behandeling jarenlang uitstellen, soms met sociaal isolement tot gevolg. Angst voor de tandarts is niet ongewoon en komt bij kinderen en volwassenen voor. Het is niets om u voor te schamen. De gedachte van een kunstgebit, klikgebit of gebitsprothese en het trekken van tanden kan bij mensen een enorme drempel zijn. Dat is echt niet nodig! Wist u dat de tanden ook onder volledige narcose getrokken kunnen worden? Bij De Jong TPP hebben we hier ervaring hiermee.

Wakker worden met een nieuw kunstgebit

De ingreep, een narcose voor het trekken van uw tanden voor een plaatsing van een kunstgebit, moet speciaal worden aangevraagd. U hoeft dan ook niet zonder kunstgebit te lopen, want deze kan direct geplaatst worden. U wordt wakker met nieuwe tanden! Dat scheelt veel onzekerheid en ongemak.

Helaas kan dit niet altijd, uw tanden moeten hiervoor nog wel enigszins wat vaststaan in de kaak. Zitten uw tanden al los? Dan is het niet mogelijk om u direct te voorzien van een nieuw kunstgebit. Maar de ingreep doen onder narcose, is natuurlijk wel nog steeds mogelijk. Voor een nieuw kunstgebit moet er namelijk eerst een afdruk gemaakt worden en het is dan noodzakelijk dat uw eigen tanden blijven staan en er niet mee uitkomen. Helaas moet u na het trekken van de tanden, het even zonder gebit doen en wachten totdat uw nieuwe kunstgebit klaar is, dit gaat bij ons heel snel.

Even wennen

Aan het begin kan uw gebitsprothese ongemakkelijk zitten. Het kunstgebit zuigt zich aan uw kaken vast, waardoor mogelijk gevoelige plekjes ontstaan. Wij kunnen uw prothese hier en daar aanpassen, zodat deze drukpunten afnemen. Een prothese went het snelst als u deze blijft dragen. De één went sneller dan de ander, maar het gaat zeker lukken, voor u het weet kunt u weer breeduit lachen!

Persoonlijk advies voor uw kunstgebit, klikgebit of gebitsprothese

Dus kijkt u op tegen het nemen van een kunstgebit of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven u dan persoonlijk advies en maken een behandelplan en kostenbegroting voor eventuele behandeling. U bepaalt daarna of u zichzelf wilt laten behandelen.