Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

kunstgebit-prothese-nijmegen-de-jong-tandprotheticus

Bij De Jong kun je áltijd uit gaan van de beste kwaliteit en dit is waarom

Ons doel is altijd geweest om de grootst mogelijke kwaliteit te leveren. Dat klinkt misschien logisch, maar voor mensen die angst of schaamte kennen voor het hebben van een kunstgebit, is dit heel erg belangrijk. De angst voor de pijn, een slechte uitvoering van de behandeling en/of de lage kwaliteit van het kunstgebit, klikgebit of implantaat kan een drempel zijn om naar een tandprothetische praktijk te gaan. Daarom vertellen wij u graag waarom u bij De Jong TPP altijd uit kunt gaan van de beste kwaliteit.

1. Jarenlange ervaring in kunstgebitten, klikgebitten en implantaten

We duiken hiervoor een stukje de geschiedenis in, want wij bestaan al 72 jaar! De Jong Tandprothetische Praktijk (De Jong TPP) is de oudste tandprothetische praktijk in Nijmegen. Wij waren ooit de eerste en tot 2004 de enige in de regio. Ons familiebedrijf van vakmensen zijn echte artiesten op het gebied van volledige kunstgebitten (prothesen), klikgebitten op implantaten of partiële prothesen, zoals plaatjes of frames.

Het begon allemaal met Ted de Jong. Hij startte in 1949 zijn eigen tandprothetische praktijk aan de Fransestraat 43 te Nijmegen in zijn eigen woonhuis. Het vak is bij zijn zoon Rob met de paplepel ingegoten, hij nam dan ook het bedrijf over. Rob: “Als mijn moeder boodschappen ging doen, werd ik in de kinderstoel gezet en kreeg ik een gebitje om mee te spelen. Als dertienjarig mannetje hielp ik mijn vader al. Ik ontdekte dat ik mooie dingen met mijn handen wilde maken.”
Kleinzoon Remon zit ook al sinds 1996 in de zaak, hij begon op zijn zestiende met reparaties en rolde op die manier het vak in. Als familiebedrijf staat nu dus de derde generatie aan het roer! Tandprotheticus assistent, Tanja Kievits, werkt al sinds 1989 in de Nijmeegse tandprothetische praktijk. Zij helpt mee met allerlei tandtechnische ingrepen, vaardigheden die zij de afgelopen decennia heeft geleerd van Rob.

2. Beschermd beroep voor het aanmeten van jouw kunstgebit, klikgebit of implantaat

Voor het aanmeten van een kunstgebit is vakmanschap op de vierkante millimeter nodig. Daarom is tandprotheticus een beschermd beroep en valt onder de wet BIG waarvoor een vierjarige HBO-opleiding gevolgd dient te worden. Deze (para)medicus moet niet alleen de technische als de medische kennis in huis over diverse protheses, ook moet hij kennis hebben van specifieke anatomie en problematiek van de tandeloze mond. De tandprotheticus maakt tevens zelfstandig gedeeltelijke protheses, frameprotheses en overkappingsprotheses op wortels of implantaten. Een erg kundig en bekwaam beroep dus!

3. Aangesloten bij diverse instanties

Om de kwaliteit van onze diensten te waarborgen zijn we tevens lid van diverse brancheorganisaties en hebben we nauwe contacten met mondhygiënisten, implantologen en tandartsen in de regio.

Wij zijn lid van:
Organisatie van Nederlandse Tandprothetici
Zoals we hierboven aan beschreven beoefenen tandprothetici een wettelijk erkend beroep. Meer dan 400 van hen zijn verenigd in de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). Deze leden hebben de opleiding Tandprothetiek gevolgd en daarmee dé specialisten op het gebied van gebitsprotheses. De ONT streeft naar de allerbeste diensten voor mensen die tandprothetische zorg nodig hebben.

Kwaliteitsregister Praktiserende Tandprothetici (KRTP):
Het KRTP is het openbare kwaliteitsregister van praktiserende tandprothetici in Nederland. Tandprothetici die ingeschreven staan in het openbare kwaliteitsregister houden aantoonbaar hun kennis en deskundigheid op peil. Het uitgangspunt van het Kwaliteitsregister Tandprothetici is dat ‘een leven lang leren’ bijdraagt aan de kwaliteit van de tandheelkundige zorgverlening.

4. Eigen technische lab

Wij hebben een onze eigen tandtechnisch laboratorium waar ieder kunstgebit, klikgebit en implantaat met gebruik van de nieuwste materialen en technieken wordt vervaardigd. Niet alleen de pasvorm moet goed zijn, maar ook het uiterlijk van je gebit of prothese is minstens zo belangrijk. Bij TPP De Jong bepaal je sámen met de tandprotheticus hoe je gebit of prothese eruit komt te zien. Er wordt zowel naar iemands uiterlijk als karakter om tot de beste keuze te komen. Ook aanpassingen en reparaties aan een prothese wordt gedaan in ons eigen lab. Hierdoor zijn de lijnen zo kort mogelijk en is er de service ‘klaar terwijl u wacht’ en kunnen patiënten ook zonder afspraak binnenlopen voor reparaties.

5. Een kunstgebit is maatwerk

Iedere cliënt heeft een unieke behandeling nodig. Daarom bespreken wij graag met u persoonlijk en uitgebreid uw wensen en behoeften. Gaat u voor kaarsrechte tanden, of wilt u uw tanden juist wat speelser naast elkaar? En wat wordt de kleur? Spierwit of natuurlijk? U bepaalt sámen met ons hoe uw kunstgebit of prothese eruit komt te zien. Protheses zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden en zitten comfortabel. Wij stellen met u een persoonlijk stappenplan samen om het u zo aangenaam mogelijk te maken en om er zeker van te zijn dat u precies krijgt wat u verwacht, wordt hiervoor uitgebreid de tijd genomen.

Kwaliteit staat echt voorop!

Kortom: wantrouw advertenties die gratis of goedkope gebitten en protheses aanbieden. Kwaliteit heeft per slot van rekening een prijs! Velen kiezen bijvoorbeeld voor een goedkope behandeling in het buitenland, maar eenmaal weer thuis, kloppen ze aan bij specialisten vanwege problemen. Kwaliteit staat bij ons echt op nummer één!

Bezoek ons voor een gratis adviesafspraak, waarin ook de kosten vooraf worden vastgesteld en waarin we voor u kunnen uitzoeken wat wel of niet door uw verzekering wordt vergoed. U kunt een afspraak maken door te bellen naar (024) 322 98 63 of mail naar info@dejongtpp.nl.