Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

dejongtpp black friday kunstgebit klikgebit implantaten

Een gratis nieuw kunstgebit scoren tijdens Black Friday?

Het einde van het jaar nadert snel, en voor velen betekent dit niet alleen feestdagen en gezelligheid, maar ook het inkopen en geven van cadeaus. En vergeet daarbij de gekte rond Black Friday niet! Daarnaast betekent het voor veel mensen ook het aflopen van het eigen risico in de zorgverzekering. Wist u dat u Black Friday dan helemaal niet nodig heeft om veel geld te besparen op een nieuw kunstgebit, klikgebit of implantaten of een reparatie hiervan? Bij De Jong TPP hebben we dé tip.

Het belang van een regelmatige check

Een kunstgebit is niet slechts een eenmalige aanschaf; het vereist regelmatige zorg en onderhoud om ervoor te zorgen dat het goed blijft functioneren. Regelmatige controles bij uw tandprotheticus is essentieel om mogelijke problemen op te sporen en te verhelpen voordat ze ernstiger worden. Een kunstgebit dat niet goed past of beschadigd is, kan leiden tot ongemak, pijnlijke plekken, en zelfs spijsverteringsproblemen.

Tweejaarlijkse controle

Wij adviseren om twee keer per jaar uw kunstgebit, klikgebit of implantaten te laten controleren. Dit kan voorkomen dat kleine problemen uitgroeien tot grotere, kostbare complicaties. Er kunnen aanpassingen aan de pasvorm van het kunstgebit worden gemaakt om ervoor te zorgen dat het comfortabel zit en goed functioneert. Dit kan het kauwvermogen verbeteren en spraakproblemen voorkomen. Door deze aanpassingen nog dit jaar te laten doen, maximaliseert u de voordelen van uw zorgverzekering en minimaliseert u extra kosten.

Hoe zit dat dan?

Aan einde van het jaar hebben veel mensen hun eigen risico voor de zorgverzekering verbruikt. Dit kan een financiële meevaller zijn als u overweegt om een controle of reparatie van het kunstgebit, klikgebit of implantaten te laten uitvoeren. Aangezien het eigen risico al is voldaan, hoeft u waarschijnlijk geen extra kosten te betalen voor deze tandheelkundige zorg.

Informeer altijd bij uw zorgverzekeraar

Het is belangrijk om te weten welke behandelingen en procedures worden gedekt door uw verzekering. Ook een volledige nieuwe prothese valt onder de basisverzekering (en dus ook eigen risico). Alle andere gebitsprotheses zijn afhankelijk van het soort zorgverzekering.
Soms zijn er specifieke regels met betrekking tot vergoedingen voor kunstgebitten, klikgebitten en/of implantaten. Het is dus handig om hiervan op de hoogte te zijn om onaangename verrassingen te voorkomen. Neem dus altijd op voorhand contact op met uw zorgverzekeraar.

Eigen risico bij kunstgebit of prothese

Het eigen risico is een drempelbedrag dat verzekerden vanaf 18 jaar moeten betalen zodra ze zorgkosten maken die vallen onder de basisverzekering. Dat zijn de kosten van het kalenderjaar die u zelf dient te betalen. Ook in 2024 is dit 385 euro per verzekerde (verplicht).
Behandelingen aan een kunstgebit vallen grotendeels onder de basisverzekering. Een aantal voorbeelden van behandelingen in onze praktijk die uit de basisverzekering grotendeels vergoed worden zijn o.a.:

 • Rebasing volledige prothese
 • Reparatie volledige prothese
 • Nieuwe volledige prothese
 • Klikgebit op implantaten (en het plaatsen van de implantaten hiervoor)

Indien het bedrag van uw eigen risico (bijna) op is, kan een check dit jaar nog op uw gebitsprothese veel geld schelen! Ook bij een aanvullende verzekering kan het potje voor dit jaar daarmee opgemaakt worden. Een extra check kan namelijk nooit kwaad! Raadpleeg altijd uw zorgverzekeraar om te controleren welke kosten u wel en niet vergoed krijgt of vallen onder het eigen risico.
Een gezonde mond het hele jaar door
Uw mondgezondheid is van invloed op uw algehele welzijn. Een goed onderhouden kunstgebit speelt hierin een cruciale rol. Door nog vóór het einde van het jaar actie te ondernemen, toont u niet alleen zorg voor uw gezondheid, maar maakt u ook optimaal gebruik van de voordelen van uw zorgverzekering. Bovendien kunt u met een goed onderhouden kunstgebit vol vertrouwen genieten van sociale bijeenkomsten en feestelijke maaltijden tijdens de komende feestdagen.

Tips voor een optimaal (schoon) kunstgebit tijdens de feestdagen

Omdat ons standpunt altijd is: beter voorkomen, dan genezen, delen we graag een aantal tips om uw kunstgebit, klikgebit of implantaten zo optimaal mogelijk te houden:

 1. Poets uw kunstgebit, klikgebit of prothese regelmatig

  Al dat lekkere eten en drankjes tijdens de feestdagen zorgen namelijk voor bacteriën en verkleuringen op uw gebit.

 2. Bewaar uw kunstgebit of prothese nat

  Als u uw kunstgebit ’s nachts droog laat liggen kunnen er haarscheurtjes ontstaan waardoor de prothese gevoeliger wordt voor scheuren of breuken. Door het gebit in water te leggen neem het vocht op en helpt het uitdroging voorkomen.

 3. Doe uw kunstgebit ’s nachts uit

  Hierdoor komt u kaak en tandvlees ’s nachts tot rust en is er geen kans op tandenknarsen of klemmen, wat (verdere) slijtage aan uw kaakgewricht of prothese tegengaat.

 4. Ga nooit zelf aan uw kunstgebit sleutelen

  Hoe verleidelijk het ook is, doe het niet. Merkt u dat uw kunstgebit, klikgebit of prothese los is gaan zitten of pijn doet tijdens de feestdagen? Neem 2 januari dan direct contactmet ons op.

 5. Laat uw kunstgebit regelmatig controleren

  We vallen in herhaling: Voorkomen is echt beter dan genezen. Het slinken van de kaken gaat namelijk zo ongemerkt snel dat het u in eerste instantie niet opvalt. Als u regelmatig teruggaat voor een controle houden wij alles voor u in de gaten.

Meer tips vindt u in ons artikel ‘Zo houdt u uw kunstgebit zo optimaal mogelijk tijdens de feestdagen

Ons advies is altijd gratis!

Heeft u vragen over onze behandelingen of overweegt u om een kunstgebit, implantaat, klikgebit of tandprothese aan te laten meten? Laat ons met u meedenken en maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Deze zijn bij ons altijd gratis! Bel naar onze praktijk (024) 322 98 63 of mail naar info@dejongtpp.nl
Ook voor het maken van een controle afspraak kunt u ons bellen of mailen.

1. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/eigen-risico-zorgverzekering