Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

kunstgebit verwijzing

Geen verwijzing nodig bij kunstgebit

Wanneer u tanden of kiezen mist, of als uw gebit problemen geeft bij eten of spreken, kan er worden gekozen voor een prothese. Er bestaan verschillende soorten protheses, zoals het volledig uitneembare kunstgebit, het klikgebit of het gedeeltelijke kunstgebit of implantaten. Wist u dat helemaal geen verwijzing nodig heeft voor het aanmeten van een kunstgebit?

Een tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en maken van alle prothetische voorzieningen die u uit de mond kunt nemen. Voor een volledig kunstgebit heeft u geen verwijzing nodig van bijvoorbeeld een tandarts. Wij maken ook zelfstandig gedeeltelijke protheses, frameprotheses en overkappingsprotheses op wortels of implantaten. Dat gebeurt na wel een verwijzing van een tandarts of een implantoloog.

Wat kost een kunstgebit

Wanneer u reeds een volledig kunstgebit heeft (geen eigen tanden in één van uw kaken) kunt u iedere 5 jaar een nieuw kunstgebit aanvragen bij uw zorgverzekering. Een volledige nieuwe prothese valt onder de basisverzekering (en dus ook eigen risico). Alle andere gebitsprotheses zijn afhankelijk van het soort zorgverzekering. Indien uw eigen risico (bijna) op is voor het jaar, kan een check op uw gebitsprothese veel geld schelen. Ook bij een aanvullende verzekering kan het potje voor dit jaar daarmee opgemaakt worden. Hoeveel een kunstgebit wordt vergoed verschilt per verzekering en contractering per verzekeraar. Een kunstgebit is maatwerk. Om een goed idee te krijgen wat de kosten zijn maken wij graag een begroting en ontvangt u een vrijblijvende offerte.

Angst en taboe kunstgebit

Veel mensen zijn bang voor de tandarts, waardoor ze een behandeling jarenlang uitstellen, soms met sociaal isolement tot gevolg. Angst voor de tandarts is niet raar en komt veel voor bij kinderen én volwassenen. Dus u hoeft zich er echt niet voor te schamen. Wij begrijpen dat de gedachte van een kunstgebit en het trekken van tanden een enorme drempel kan zijn. Helemaal niet nodig! Wist u dat de tanden ook onder volledige narcose getrokken kunnen worden? Bij Gebitspraktijk De Jong TPP hebben we daar veel ervaring mee. Daarover leest u hier meer. Ook heerst er nogal (onterecht) een taboe op het hebben van een kunstgebit, maar zowel jong als oud kan hiermee te maken krijgen.

Persoonlijk stappenplan kunstgebit

Om te bepalen wat voor u het beste werkt gaan we graag open met u het gesprek aan. Doordat we vanuit ons eigen tandtechnisch laboratorium werken beheersen we het hele proces van begin tot eind en kunnen we de kwaliteit van het eindproduct garanderen. We zijn aangesloten bij ONT, werken met de allerbeste materialen en stemmen een persoonlijk stappenplan exact af op uw situatie en uw wensen om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Dit komt de kwaliteit en de pasvorm van het nieuwe kunstgebit ten goede. Uw wensen zijn voor ons het allerbelangrijkst. We zijn niet klaar voordat u tevreden bent en met een lach en zelfvertrouwen naar buiten gaat!

Gratis advies

U bent welkom bij ons voor een volledig gratis en vrijblijvend advies. Maak hiervoor een afspraak via (024) 322 98 63 of info@dejongtpp.nl. We zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 uur.