Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

zomer controle prothese de jong tpp

Het is zomertijd: Vergeet de regelmatige controle voor uw prothese niet!

Een kunstgebit, klikgebit of implantaten kunnen de levenskwaliteit van mensen over de hele wereld verbeteren. Deze protheses zorgen namelijk voor een goede mondgezondheid en herstelt het zelfvertrouwen bij het spreken en lachen. Net als natuurlijke tanden heeft een kunstgebit zorg en onderhoud nodig. Regelmatige controle, vooral in de zomer, is essentieel om ervoor te zorgen dat uw prothese in optimale staat blijft.

Onze redenen en tips om uw prothese te laten onderhouden en controleren voor de zomer

1. Slijtage en beschadiging minimaliseren

Een kunstgebit, klikgebit en implantaten draag je eigenlijk elke dag en dan is het niet zo vreemd dat dit uiteindelijk leidt tot slijtage en beschadiging. Voedsel en dranken met veel suiker en tannine, zoals thee en koffie, kunnen invloed hebben. Ook ongelukken, zoals het laten vallen van de prothese of het afhappen van hard voedsel, kunnen schade veroorzaken. Tijdens een zomercontrole wordt uw kunstgebit grondig geïnspecteerd op slijtage, barsten of andere schade. Indien nodig kan uw tandprotheticus reparaties uitvoeren of het kunstgebit vervangen, zodat u weer volop kunt genieten van de zomeractiviteiten.

2. Hygiëne en onderhoud prothese

Een goed onderhouden kunstgebit of klikgebit gaat langer mee en blijft hygiënisch. Tijdens de zomervakantie kan persoonlijke hygiëne soms worden verwaarloosd. Voedsel, diverse dranken, en het vergeten van het poetsen van het gebit kunnen bijdragen aan een minder hygiënisch kunstgebit. Tijdens een zomercontrole krijgt u tips voor het reinigen en onderhouden van uw prothese, zodat deze fris en schoon blijft. Gebruik altijd een gebitsreiniger die speciaal is ontwikkeld voor uw type prothese en zorg ervoor dat uw voorraad op peil is.

3. Mondgezondheid op peil houden

Een goed passende prothese speelt een cruciale rol bij het behoud van een goede mondgezondheid. Een slecht passend kunstgebit kan pijnlijke drukplekken veroorzaken, wat kan leiden tot ontstekingen van het mondslijmvlies en infecties. Een zomercontrole biedt de kans om de conditie van uw tandvlees en mondslijmvlies te beoordelen. Bovendien wordt gecontroleerd op tekenen van tandvleesaandoeningen of andere mondproblemen. Vroegtijdige detectie en behandeling kunnen ernstigere complicaties voorkomen.

4. Perfecte pasvorm

Ook al krijgt u een perfect passende prothese aangemeten, na verloop van tijd kan een kunstgebit of klikgebit losser gaan zitten. Dit kan leiden tot ongemak en zelfs tot het verliezen van de prothese tijdens het eten of spreken. Regelmatige controles zorgen ervoor dat de pasvorm van de prothese beoordeeld en indien nodig aangepast wordt. Dit kan betekenen dat er een nieuwe afdruk wordt gemaakt of dat er extra materiaal wordt toegevoegd om de pasvorm te verbeteren. Een goede pasvorm verbetert het draagcomfort en vermindert het risico op complicaties.

5. Blijf niet zitten met ongemak

Voor sommige mensen kan het dragen van een kunstgebit een uitdaging zijn, zowel fysiek als mentaal. In de zomer, met buitenactiviteiten en sociale evenementen, kan dit extra lastig zijn. Een afspraak bij de tandprotheticus kan helpen om eventuele ongemakken te verminderen. Samen wordt gekeken of het kunstgebit goed functioneert en of aanpassingen nodig zijn. Daarnaast krijgt u advies over hoe u het beste kunt omgaan met eventuele ongemakken of uitdagingen tijdens het dragen van een kunstgebit.

Een tweejaarlijkse controle is dus raadzaam

Een zomercontrole voor uw kunstgebit, klikgebit of implantaten is essentieel om de levensduur en het comfort van de prothese te waarborgen. Door regelmatige controles kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden voorkomen, zodat u optimaal van de zomer kunt genieten. Vergeet dus niet tijdig een afspraak te maken bij TPP De Jong.

Bent u nieuw bij De Jong TPP? Vul dan ons online formulier in, we nemen spoedig contact met u op.