Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

Interview Hallo! Nijmegen met Remon de Jong over Overname TPP Dukenburg

Onze overname van Tandprothetische Praktijk Dukenburg is niet onopgemerkt gebleven. We ontvingen veel leuke reacties en succeswensen van onze (nieuwe) clienten en relaties. Ook de lokale media pikte het nieuws op. Na een leuk artikel in de Brug, benaderde huis-aan-huiskrant Hallo! Nijmegen ons voor een interview. Eigenaar en tandprotheticus Remon de Jong sprak met redacteur Heleen Kommers over de reden van de overname en wat De Jong kan betekenen voor haar huidige en nieuwe clienten.

Het volledige artikel over de overname en meer is hieronder te lezen, via de Hallo! Nijmegen website en natuurlijk de fysieke uitgave van mei.

Hallo! Nijmegen artikel mei 2022

TPP De Jong neemt Tandprothetische Praktijk van Peter Marsman in Dukenburg over

Een samenloop van omstandigheden deed tandprotheticus Peter Marsman besluiten om te stoppen met zijn Tandprothetische Praktijk Dukenburg. Zijn cliënten zijn overgedragen aan TPP De Jong. “We komen beiden uit Nijmegen, waren studiegenoten van elkaar en delen dezelfde visie”, aldus Remon de Jong.

Beiden staan voor dezelfde service en kwaliteit. Persoonlijk contact wordt hoog gewaardeerd, cliënten krijgen de aandacht die ze verdienen en je kunt er op elk moment terecht. TPP De Jong is al sinds 1949 expert op het gebied van kunstgebitten, klikgebitten en implantaten voor alle leeftijdscategorieën. Dé aangewezen partij om de zorg voor zijn cliënten over te nemen, vond Peter.
Remon: “We hadden ruimte voor hen, omdat sinds de eigen bijdrage en het eigen risico hoger zijn geworden bij verzekeraars, zich minder mensen op tijd melden bij pijnklachten of andere problemen.”

Verzorgen = voorkomen

Toch is het belangrijk om er bij klachten op tijd bij te zijn. Zo voorkom je erger en nóg hogere kosten. “Steeds meer jongeren melden zich bij ons. Ze kiezen door gestegen tandartskosten eerder voor een klikgebit. Toch heeft ook een prothese verzorging en onderhoud nodig. Jaarlijkse controles zijn verstandig, ook als je geen klachten ondervindt. Heb je die wel, dan kun je voor reparaties en advies tussentijds altijd zonder afspraak terecht. En als je klikgebit bijvoorbeeld los zit of speling heeft, maken wij het weer passend.”

Prothese zonder verhemelteplaat

TPP De Jong is altijd in ontwikkeling en op zoek naar de beste mogelijkheden. Zo is het klikgebit populair, omdat het vastzit in de mond. Eten, praten en lachen gaan prima zonder kleefpasta en ook voor de kaken is het beter: die slinken namelijk niet verder op de plek van de implantaten en het klikgebit. Daardoor valt ook het gezicht minder in. “Maar goed kan altijd beter. Dat kan bijvoorbeeld zitten in comfort. Een voorbeeld is de prothese zonder verhemelteplaat. Doordat het gehemelte vrij is, behoud je je smaak en warmtesensatie en is je spraak beter. Daarvoor moet de kaak natuurlijk wel geschikt zijn.”

Sámen ontwerpen

Niet alleen de pasvorm moet goed zijn, maar ook het uiterlijk van je gebit of prothese is minstens zo belangrijk. Bij TPP De Jong bepaal je sámen met de tandprotheticus hoe je gebit of prothese eruit komt te zien. “Als iemand bij het ontwerp betrokken wordt, wordt ook de acceptatie gemakkelijker. Je vindt het immers zelf mooi. Er zijn verschillende modellen tanden. We kijken zowel naar iemands uiterlijk als karakter om tot de beste keuze te komen.”