Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63 | info@dejongtpp.nl

klikgebit-nijmegen-vergoeding-zorgverzekeraar

Meer vergoeding voor klikgebit van zorgverzekeraars

Een klikgebit wordt geadviseerd als u problemen ondervindt met uw huidige kunstgebit door: loszitten van de prothese, pijnlijk en geïrriteerd tandvlees en het niet goed kunnen functioneren met het conventionele kunstgebit.

Wat is een klikgebit?

Dat is een uitneembare volledige prothese, die u vast klikt op twee of meerdere implantaten. Implantaten zijn ‘kunstwortels’, deze worden in de kaak vastgezet.

Voordelen van een klikgebit

Het grote voordeel is dat de prothese op zijn plaats blijft zitten en er veel beter gekauwd en gesproken kan worden. Ook behoren irritaties of pijnlijke plekken tot het verleden, omdat de prothese niet meer schuift. Veel meer comfort ten opzichte van een conventioneel kunstgebit dus! De implantaten moeten wel goed schoon gemaakt worden, wat neerkomt op 2 à 3 keer per dag poetsen. Lees ook onze tips over het reinigen van uw prothese.

Nadelen van een klikgebit

Een nadeel van een klikgebit is de ingreep van het plaatsten van de implantaten. Dit kan gevoeligheid met zich mee brengen. Wat de meeste patiënten zeggen is: ‘Het is te vergelijken met het trekken van een tand.’

Controle

Verder is het wel erg belangrijk de prothese jaarlijks te laten controleren en eventueel aan te passen. Met een klikgebit kan er veel harder/steviger gebeten worden, dus vaak is een dergelijk gebit ook onderhoudsgevoeliger ten opzichte van een conventionele prothese (kunstgebit).

Vergoeding klikgebit in 2020

Sinds 2020 zijn de vergoedingen voor een klikgebit bij veel zorgverzekeraars verhoogd. Vraag ons ernaar of u hier ook voor in aanmerking komt. U maakt gratis een kennismakingsafspraak in onze praktijk in Nijmegen via onze website of telefonisch via 024 – 322 98 63.