Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

Minder pijn en meer gemak door kunstgebit zonder gehemelteplaat

Minder pijn en meer gemak door kunstgebit zonder gehemelteplaat

Het hebben van een mooi en goed gebit, waarmee u kunt eten, drinken, praten en lachen is niet altijd vanzelfsprekend. Een (nieuw) kunstgebit of prothese kan uw levenskwaliteit zo veel verbeteren. Dat gunt u toch iedereen? Het is even wennen, zo’n nieuw kunstgebit, maar na een tijdje en wat kleine aanpassingen weet u niet beter. Toch kan het voor een enkeling zo zijn dat een prothese toch voor (langdurige) problemen kan zorgen. Men kan bijvoorbeeld last krijgen van de gehemelteplaat (ook wel verhemelte). Wist u dat u ook een kunstgebit kan laten aanmeten zonder deze gehemelteplaat?

Het kunstgebit of prothese zonder gehemelteplaat (verhemelte) is mogelijk bij een klikgebit. Een klikgebit is een uitneembare prothese die uw eigen tanden en kiezen vervangt. Met een prothese zonder verhemelte, is je gehemelte volledig vrij en kan ideaal zijn voor mensen die last ervan hebben of als niet prettig ervaren.

Voordelen kunstgebit zonder gehemelteplaat:

  • Deze drukt niet meer tegen het gehemelte;
  • Is een stuk kleiner en zorgt voor een beter draagcomfort;
  • U ervaart geen pijnklachten meer door een wiebelende prothese;
  • Is ideaal voor mensen met een sterke keel- of kokhalsreflex;
  • Zorgt voor meer smaak- en warmtesensatie tijdens het eten en drinken;
  • De spraakbeleving wordt een druk optimaler.

Voor wie is een kunstgebit zonder gehemelteplaat geschikt?

Voor iedereen die problemen ondervindt met een loszittende volledige prothese of last hebben van de verhemelteplaat. Een wiebelende prothese kan schuren in de mond, of kan juist te strak zitten. Ook kan uw huidige prothese een gevoel van misselijkheid veroorzaken en/of u moet daardoor veelal kokhalzen. Kortom het kunstgebit dat uw leven zoveel aangenamer had moeten maken, zorgt voor veel ongemak. Ook al is de kwaliteit van een kunstgebit nog zo goed, bij sommige mensen is een kunstgebit zonder gehemelteplaats een beter alternatief.

Wel moet u bij een kunstgebit zonder gehemelteplaat letten op:

  • Uw kunstgebit zit een stuk losser
  • Uw kunstgebit kan breukgevoeliger zijn
  • Een kunstgebit zonder gehemelteplaat is alleen mogelijk bij een grote of ‘ideale’ kaak.

Gratis advies

Herkent u zich in bovenstaande ongemakken en wilt u weer eten, proeven, lachen en leven op een natuurlijkere manier? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak in met onze praktijk. Remon de Jong en zijn team bespreken tijdens deze afspraak uw behoeftes en er wordt gekeken of u in aanmerking komt voor een kunstgebit zonder gehemelteplaat. Dit adviesgesprek is geheel gratis.

Blijf dus niet zitten met pijn, vaak kan er wat aan gedaan worden. Ons doel is om de grootst mogelijke kwaliteit te leveren. Vakmanschap op de vierkante millimeter is bepalend voor succes. Mail ons via info@dejongtpp.nl of bel (024) 322 98 63.