Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

de-jong-kunstgebit-mond-gezondheid

Onze praktijk bestaat 69 jaar en is daarmee (nog steeds) de oudste van Nijmegen!

Precies vandaag, 16 november, zitten wij alweer 69 jaar in de Fransestraat. Als familiebedrijf staat nu de derde generatie aan het roer. Ooit waren wij de eerste tandprothetische praktijk in Nijmegen, tot 2004 de enige in de regio.

Oprichter Ted de Jong begon in 1949 in zijn woonhuis op nummer 43 van de Fransestraat. Het vak is bij zijn zoon Rob met de paplepel ingegoten. “Als mijn moeder boodschappen ging doen, werd ik in de kinderstoel gezet en kreeg ik een gebitje om mee te spelen. Als dertienjarig mannetje hielp ik mijn vader al. Ik ontdekte dat ik mooie dingen met mijn handen wilde maken.”

Ook kleinzoon Remon, die nu aan het roer staat, begon op zijn zestiende met reparaties en rolde op die manier het vak in. Naast Rob en Remon is assistente Tanja ook niet meer weg te denken uit de praktijk. Zij werkt er al 28 jaar en helpt mee met allerlei tandtechnische ingrepen, vaardigheden die zij heeft geleerd van Rob.

De beroemde Nederlandse schrijver Simon Vestdijk noemde tanden ‘ivoren wachters’. Rob en Remon zou u zeker als ‘onze ‘wachters’ kunnen zien: zij bewaken de mondgezondheid van u als patiënt, met individualiteit als uitgangspunt.

Meer weten over onze praktijk, onze diensten en wat ons anders maakt dan anderen? Maak vrijblijvend een afspraak en we laten u graag zien waarom wij al 69 jaar bestaan.