Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

Profiteer van een gratis eindejaarscheck van uw kunstgebit

Profiteer van een gratis kunstgebit eindejaarscheck

Ook al hebben we nog ruim 3 maanden te gaan voordat het nieuwe jaar aanbreekt, het is nu een goed moment om uw eindejaarscheck in te plannen. Want tijdens de laatste maanden van het jaar is het vaak druk in onze praktijk. Door nu alvast een afspraak te maken om uw kunstgebit, klikgebit of implantaten te controleren, weet u zeker dat wij nog een plekje vrij hebben. En met een beetje geluk kan dit geheel gratis! Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Deze en andere tips over geld besparen op (reparatie van) een nieuw kunstgebit, klikgebit of implantaten leest u hier.

Verschil eigen risico en eigen bijdrage

Voordat we verdergaan nog even een opfriscursus over het eigen risico en eigen bijdrage.

Het wettelijk verplichte eigen risico is een drempelbedrag dat verzekerden moeten betalen. In 2022 is dit 385 euro per verzekerde. Zorgkosten die u maakt in het kalenderjaar, vallen onder de basisverzekering die u zelf (dus tot 385 euro) dient te betalen. Kosten die u daarna maakt, worden betaald door uw zorgverzekering. Let op: het kan ook zijn dat uw eigen risico hoger is dan 385 euro, u betaalt dan minder maandelijkse premie. Controleer dit altijd goed.

Voor sommige ziektekosten of geneesmiddelen uit de basisverzekering betaalt u een eigen bijdrage. In 2022 is dat maximaal 250 euro voor medicijnen. De eigen bijdrage is het deel van de rekening dat u zelf dient te betalen. Heeft u uw eigen risico al verbruikt? Let op dan kan het alsnog zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. De overheid bepaalt voor welke zorg die eigen bijdrage geldt en hoe hoog de bijdrage is.

Eigen risico (bijna) op? Gratis check!

Is uw eigen risico (bijna) op? Goed nieuws! Dit kan u enorm veel geld schelen in zorgkosten, want na de uitgave van uw eigen risico, gaat uw zorgverzekeraar alle verzekerde kosten vergoeden. Dus heeft u het idee dat uw kunstgebit anders is gaan zitten? Of ervaart u andere ongemakken? Profiteer tot het einde van het kalenderjaar hiervan en maak een afspraak in onze praktijk, en daarbij een extra check kan nooit kwaad! Voorkomen is beter dan genezen! Ook bij een aanvullende verzekering kan het potje voor dit jaar daarmee opgemaakt worden.

Kunstgebit behandelingen vergoed door verzekering

Een aantal voorbeelden van behandelingen in onze praktijk die uit de basisverzekering en/of aanvullende zekering deels vergoed* worden zijn o.a.:

 • Rebasing volledige prothese
  In de binnenzijde van de prothese wordt een nieuwe ‘voering’ aangebracht, zodat uw gebitsprothese weer goed aansluit op de kaak.
 • Reparatie volledige prothese
  Zit er een scheur in uw kunstgebit of is er een tand of kies gebroken? Wij kunnen de prothese weer snel voor u repareren.
 • Klikgebit op implantaten (en het plaatsen van de implantaten hiervoor)
 • Wil u één of meerdere tanden vervangen?
  Dan kan u kiezen voor implantaten of een klikgebit. Eten kan weer zoals vanouds!

*Om er zeker van te zijn dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan adviseren wij u eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Ieder 5 jaar een nieuw kunstgebit

Wist u dat u iedere 5 jaar een nieuw kunstgebit kunt aanvragen bij uw zorgverzekering? De kosten hiervoor en wat er precies wordt vergoed verschilt per verzekering en contractering per verzekeraar. Een volledige nieuwe prothese valt onder de basisverzekering en dus ook eigen risico. Alle andere gebitsprotheses zijn afhankelijk van het soort zorgverzekering. Neem dus altijd eerst contact op met uw zorgverzekeraar om een onverwachte rekening te voorkomen. Een kunstgebit is maatwerk. Om een goed idee te krijgen wat de kosten zijn, maken wij graag een begroting en ontvangt u een vrijblijvende offerte. Maak hiervoor een afspraak in onze praktijk.

Kunstgebit behandelingen waar een eigen bijdrage bij geldt

Een aantal voorbeelden van behandelingen in onze praktijk voor aanmeting van een kunstgebit of prothese waarvoor een eigen bijdrage geldt:

 • Volledig uitneembare gebitsprothesen (kunstgebitten voor zowel onder- als bovenkaak)
 • Kunstgebit op implantaten voor alleen de bovenkaak
 • Kunstgebit op implantaten voor alleen de onderkaak
 • Reparaties of overzetting (rebasing) van uitneembaar en volledig kunstgebit

Ons advies is altijd vrijblijvend!

Conclusie: vraag altijd uw zorgverzekeraar na wat u vergoed krijgt en wat niet én of uw zorgverzekeraar een contract heeft met onze praktijk. Zo voorkomt u een onverwachte (hoge) rekening. Heeft u vragen over onze behandelingen of overweegt u om een kunstgebit, implantaat, klikgebit of tandprothese aan te laten meten? Laat ons met u meedenken en maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Deze zijn bij ons altijd gratis! Bel naar onze praktijk (024) 322 98 63 of vul ons contactformulier in