Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63 | info@dejongtpp.nl

beschadigde tanden kunstgebit

Uw kunstgebit bleken of witter maken? Dit zijn de mogelijkheden

Het krijgen van een kunstgebit, klikgebit of implantaten is vaak een aangrijpende verandering in uw leven, maar heeft ook zo zijn voordelen. U krijgt er, naast dat u weer goed en lekker kunt eten, ook een mooie uitstraling voor terug. We willen allemaal graag een setje mooie en witte tanden. We voelen ons dan prettiger en zelfverzekerder. Maar roken, te veel thee of koffie drinken of sterk gekleurd voedsel eten kan aanslag veroorzaken op uw kunstgebit en tanden. Dit kunt u voorkomen door uw gebit goed schoon te houden. Velen website claimen dat zij uw kunstgebit kunnen bleken, terwijl dit helemaal niet mogelijk is en schadelijk is voor uw gebit!

Het hebben van een kunstgebit betekent niet dat u niets meer aan mondverzorging hoeft te doen. Sterker nog: het dagelijks reinigen van het kunstgebit en de mond is broodnodig om gezondheidsproblemen en/of problemen met het kunstgebit te voorkomen en dus ook verkleuringen. De reden daarvoor is simpel.

De gebitsprothese wordt de gehele dag blootgesteld aan speeksel en uiteraard ook een aantal maal per dag aan voedsel. Daarnaast misschien ook wel aan kleefpasta of kleefpoeder. Uw mond is warm en vochtig. Dé ideale plek voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen. Wat dat betreft is de situatie niet anders dan wanneer het om een gewoon gebit gaat. De bacteriën en voedselresten veroorzaken geurtjes en zorgen zodoende voor een slechte adem. Voorziet u niet in een goede hygiëne, dan kunnen er na verloop van tijd zelfs zweertjes in de mond ontstaan en/of krijgt u last van ontstoken tandvlees. Maar er kan dus ook verkleuring op de tanden ontstaan.

Onze tips om uw kunstgebit schoon (en dus witter) te houden

  1. Reinig uw kunstgebit dagelijks met een prothesecleaner
    Door uw kunstgebit, klikgebit of prothese te reinigen met een prothesereinigingsmiddel zoals MEY Prothese Cleaner houdt u uw gebit mooi schoon en hygiënisch.
  2. Maak uw kunstgebit niet schoon met tandpasta
    Tandpasta is licht schurend en kan krasjes veroorzaken. In deze krasjes hebben de bacteriën meer houvast en groeien dus makkelijker aan.
  3. Spoel na elke maaltijd uw kunstgebit af met koud/lauw water
  4. Gebruik een speciale protheseborstel die groter is dan een gewone tandenborstel en aan de bovenkant twee borstels heeft. Een grotere voor de grote oppervlakken en een die een puntvorm heeft voor de binnenkant en de moeilijke plekken.
  5. Leg uw kunstgebit 1 a 2 keer in de week in pure blanke (natuur) azijn. Hiermee voorkomt u de vorming van tandsteen op het kunstgebit. Borstel het kunstgebit daarna goed en spoel het af met water. Leg het kunstgebit nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen.

U doet er verstandig aan om elk jaar op controle te komen, ook als u geen klachten of problemen heeft. Als u regelmatig teruggaat voor controle houden wij alles voor u in de gaten. Door het goed te onderhouden, heeft u er langer plezier van. Tevens checken wij tijdens een controle of uw hele mond nog goed gezond is. Vooral bij mensen met een slecht passend kunstgebit of bij mensen die een kunstgebit al jarenlang dragen, kunnen mondafwijkingen ontstaan. Door tijdige controles uit te voeren kunnen wij problemen voorkomen in plaats van ze te moeten verhelpen. Ook als het gaat om persoonlijke tips op het gebied van mondverzorging zoals het schoonhouden van uw kunstgebit!

Heeft uw nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We bespreken het graag met u.