Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

Uw prothese of kunstgebit opvullen binnen een uur

Wist u dat we bij De Jong TPP uw prothese of kunstgebit kunnen opvullen (rebasing) binnen een uur? Voorheen was u uw prothese of kunstgebit één tot anderhalve dag kwijt. Dat is nu verleden tijd! Dus blijf niet zitten met een loszittende prothese, maak snel een afspraak bij onze gebitspraktijk!

Een kunstgebit of prothese opnieuw passend maken is van groot belang als het niet meer goed past en aansluit op de vorm van de kaken. Het passend maken van een kunstgebit of prothese dat los zit kan veel problemen verhelpen.

Rebasing in de meeste gevallen binnen een uur

Merkt u dat uw kunstgebit los zit, of is er sprake van speling die er eerder niet was? Gaat het om pijnlijke plekjes of merkt u dat er eten onder uw prothese blijft zitten? Gebitspraktijk De Jong kan uw prothese rebaseren, we zorgen er daarmee voor dat we het prothese weer passend maken. Het is niet vreemd dat er wat speling ontstaat met betrekking tot uw prothese of kunstgebit. Wij kunnen deze ruimte in de meeste gevallen binnen een uur voor u opvullen, zodat het kunstgebit weer goed zit en u er onbezorgd mee kan lachen, praten en eten.

Kosten vergoed vanuit basisverzekering

De kosten voor het opvullen (rebasing) worden voor het grootste gedeelte vergoed vanuit de basisverzekering, er is altijd een eigen bijdrage en valt binnen het eigen risico, net als die van een kunstgebit op implantaten (klikgebit). Opvullen gedeeltelijke prothese of kunstgebit valt onder de aanvullende verzekering. Opvullen volledige prothese of kunstgebit wordt jaarlijks vergoed. Opvullen prothese of kunstgebit op implantaten mag eens in de twee jaar.

Wanneer uw kunstgebit of prothese laten rebaseren?

Er zijn een aantal klachten die kunnen wijzen op een loszittend kunstgebit:

  • U heeft weleens moeite met kauwen of praten
  • U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
  • Uw gezicht is iets ingevallen
  • Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen en/of kunnen zijn geïrriteerd
  • Uw onderkaak is wat verder naar voren gekomen
  • U heeft soms nekklachten
  • Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage
  • U gebruikt wel eens kleefpasta’s

Wij adviseren om uw prothese of kunstgebit minimaal eens in de twee jaar te rebasen om problemen te voorkomen. In de meeste gevallen is dit binnen een uur op te lossen. Maak een afspraak via ons contactformulier of bel 024 – 322 98 63.

Met een veilig gevoel naar onze gebitspraktijk

Bij De Jong TPP doen we er alles aan om uw bezoek voor uw kunstgebit, klikgebit of implantaten, zo veilig en steriel mogelijk te maken en te behouden. We voldoen (en voldeden altijd al) aan de hoogste hygiënestandaarden: medische mondkapjes gebruiken, handen desinfecteren en het schoonmaken van instrumenten zit in onze natuur. Op deze manier waarborgen wij dat u met een gerust hart naar onze praktijk kunt komen om te worden voorzien van optimale mondzorg.