Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

Wanneer uw kunstgebit of prothese vervangen

Wanneer uw kunstgebit of prothese vervangen?

Wij krijgen regelmatig vragen in onze praktijk in Nijmegen wanneer een kunstgebit of ander soort prothese vervangen moet worden. Daarom via deze weg meer informatie over het vervangen van uw kunstgebit of prothese.

Kunstgebit (volledige prothese) gaat tussen de 5 en 8 jaar mee

Een kunstgebit, ook wel een volledige prothese genoemd, gaat tussen de 5 en 8 jaar mee. Een exacte tijd kunnen we niet geven, dit hangt helemaal af van het onderhoud en de belasting. Wel is het belangrijk dat u uw kunstgebit minimaal één keer in de twee jaar laat controleren door onze specialisten.

Implantaten jaarlijks controleren

Ook implantaat gedragen protheses gaan tussen de 5 en 8 jaar mee. Maar deze dienen minimaal één keer per jaar gecontroleerd te worden. Door de grote krachten van de prothese op de implantaten kan de prothese sneller slijten.

Gedeeltelijke protheses of plaatjes

Gedeeltelijke protheses of plaatjes gaan tussen de 3 en 5 jaar mee. Ook voor gedeeltelijke prothese of plaatjes geldt dat deze jaarlijks gecontroleerd dienen te worden.

Op tijd vervangen

Blijf niet te lang lopen met een versleten kunstgebit of ander soort prothese. Op tijd vervangen zorgt voor een snelle gewenning en minder irritatie van de nieuwe prothese. Hoe langer met een niet goed zittende prothese gelopen wordt, des te langer het duurt voordat men aan de nieuwe is gewend. Het verschil met de oude prothese wordt dan een stuk groter. 

Wij zullen tijdens de controles tijdig aangeven wanneer een kunstgebit of ander soort (gedeeltelijke) prothese vervangen moet worden.

Heeft u vragen over uw kunstgebit of prothese en wanneer deze vervangen moet worden? Bel ons voor een afspraak op (024) 322 98 63 of mail naar ons.

Over De Jong Tandprothetische Praktijk

Wist u dat wij de oudste Tandprothetische Praktijk van Nijmegen zijn? Al meer dan 70 jaar! Hiermee hebben we ook op de cover van Huis-aan-Huiskrant Hallo! Nijmegen gestaan. Meer tips lezen? Bekijk onze Nieuws & Tips pagina. Lees ook eens: