Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

Wat kost een kunstgebit?

U heeft een volledig uitneembaar kunstgebit nodig als u veel tanden mist of als uw huidige gebit niet meer goed functioneert. Een volledig kunstgebit neemt de functie van uw gebit helemaal over. Ook als u niet tevreden bent over het uiterlijk van uw gebit kunt u kiezen voor een volledig kunstgebit. Wat de reden dan ook is voor een kunstgebit, prothese of klikgebit, u wilt altijd rekenen op de juiste zorg en beste kwaliteit.

Maar wat kost een kunstgebit eigenlijk?

Een volledige nieuwe prothese valt onder de basisverzekering (en dus ook eigen risico). Alle andere gebitsprotheses zijn afhankelijk van het soort zorgverzekering. Indien uw eigen risico (bijna) op is voor dit jaar, kan een check op uw gebitsprothese veel geld schelen. Ook bij een aanvullende verzekering kan het potje voor dit jaar daarmee opgemaakt worden.

Kosten voor het repareren van het kunstgebit

Een reparatie van een volledig kunstgebit of klikgebit wordt meestal ook grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Hier kunnen bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn. Sommige verzekeraars vergoeden de reparatiekosten bijvoorbeeld slechts tot een bepaald bedrag. Vraag van tevoren aan uw zorgverzekeraar welke regels er gelden voor een kunstgebit vergoeding of reparatie. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Ook door uw kunstgebit, klikgebit of prothese jaarlijks te laten controleren kunt u kosten besparen. Tijdens een controle checken wij of uw gebit nog de juiste vorm heeft of waar er iets bijgesteld moet worden. Dit zorgt ervoor dat problemen aan uw gehemelte en/of tandvlees voorkomen worden. Merkt u dat uw kunstgebit, klikgebit of prothese los gaat zitten of pijn doet? Dan is het verstandig dat u direct contact met ons opneemt. Dit kunnen wij in de meeste gevallen snel en eenvoudig verhelpen.

Eigen bijdrage versus eigen risico

Een kunstgebit is dus nooit (helemaal) gratis, ook kunnen sommige advertenties waarin gratis gebitten en protheses aangeboden, hier wel over spreken. De verplichte ‘eigen bijdrage’ (niet te verwarren met het ‘eigen risico’) wordt vergoed als u het kunstgebit laat aanmeten. Dat is eigenlijk alleen maar handig als u geen uitgebreid aanvullende tandartsverzekering heeft, want dan wordt namelijk hetzelfde vergoed. Samen met het bedrag dat de basisverzekering uitkeert, dekt dit de kosten voor het kunstgebit of klikgebit. U moet dan echter nog steeds uw eigen risico aanspreken en is het dus niet gratis.

Behandeling in het buitenland

Een andere trend zijn de goedkope behandelingen in het buitenland. Vaak zijn die behandelingen niet alleen goedkoop, maar ook slecht. Eenmaal terug in Nederland mogen de specialisten hier aan de slag om de schade te beperken of verhelpen. Gevolg: dubbele en dus hogere kosten aan het eind van de rit. Dan vergaat u het lachen snel!

Bij ons draait het juist om kwaliteit. En kwaliteit heeft nu eenmaal een prijskaartje. Dat prijskaartje is echter wel duidelijk en mogelijk vriendelijker dan u verwacht, zeker omdat het dan in één keer goed gebeurt.

Dit is wel gratis

Wat wel gratis is, is het professionele advies dat u bij ons geheel vrijblijvend krijgt. U kunt met of zonder afspraak binnenlopen, ook voor reparaties en reinigingen aan uw kunstgebit, implantaat of klikgebit. Doordat we alles in eigen huis hebben, zoals een lab voor reparaties aan protheses, is een aanpassing ‘klaar terwijl u wacht’. Ook hebben wij nauwe contacten met mondhygiënisten, implantologen en tandartsen in de regio. Overleg of samenwerking is dus zó geregeld.

Vragen? Wij staan u graag te woord

Wilt u meer weten over het laten aanmeten van een nieuw kunstgebit, klikgebit of prothese, wilt u een controle afspraak maken of heeft u nog vragen over vergoedingen of andere zaken? Neem contact met ons op, we helpen u graag en snel.