Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

kleur kunstgebit wit tinten a1 a2 a3 b1 b2 b2

Welke kleur kan ik het beste kiezen voor mijn kunstgebit?

Een mooi en verzorgd gebit zijn tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de uiterlijke verzorging en kan een grote invloed hebben op hoe we overkomen bij anderen. Een stralende en ‘witte glimlach’ kan uw zelfvertrouwen verbeteren. Helaas is niet iedereen gezegend met perfecte, witte tanden en kunnen er verschillende redenen zijn waarom men geen stralende glimlach heeft. Bij het laten aanmeten van een nieuw kunstgebit bepalen we samen met u hoe uw gebit eruit komt te zien en hoe wit deze wordt. Er zijn namelijk vele tinten mogelijk, wij raden altijd aan een kleur kunstgebit te nemen dat bij uw uiterlijk past.

Elk gebit is verschillend en de kleur van de tanden is bij iedereen anders. De een heeft wittere tanden dan de ander en sommige mensen hebben gele, anderen bruine of zelfs grijze tanden. In één mond hebben tanden en kiezen ook niet allemaal dezelfde kleur en wijken soms duidelijk van elkaar af. Tanden en kiezen in uw gebit zijn namelijk opgebouwd uit tandbeen en glazuur. De kleur en de dikte van het tandbeen zijn vooral bepalend voor de kleur. Het glazuur van tanden en kiezen is bijna doorzichtig, maar geeft een witte gloed aan de tanden. Een glazuurlaag wordt dunner door slijtage. Hoektanden hebben een dikkere laag tandbeen dan de overige tanden en zijn daarom vaak geler.

Waarom verkleuren tanden?

Tanden gaan er donkerder uitzien als bijvoorbeeld voeding de tanden binnendringt. Dit gebeurt onder andere door het eten en drinken van koffie, thee, wijn, frisdrank, vruchtensap, of andere kleurstof bevattende etenswaren, maar ook door roken. Tanden worden ook donkerder naarmate u ouder wordt. Naarmate de jaren verstrijken kunnen er barstjes in het glazuur ontstaan. Kleurstoffen uit voeding en dranken komen daardoor nog makkelijker uw tanden of kiezen in. Daarnaast zorgt tandsteen ook voor aanslag en verkleuringen. Dode tanden (meestal als gevolg van een val of klap) kunnen van binnenuit verkleuren. Dit kan ook gebeuren na een wortelkanaalbehandeling. In uitzonderlijke gevallen kunnen ziekten of medicijnen verkleuringen geven. Maar denk ook aan mondverzorgingsproducten met tin en chloorhexidine.

Kiezen kleur kunstgebit of klikgebit

Het voordeel van het aanmeten van een nieuw kunstgebit of klikgebit is dat donkere verkleuringen verleden tijd zijn. U kan zelf een kleur kunstgebit kiezen. Maar wij adviseren wel altijd dat dit moet passen bij uw gezicht en de kleur van uw huid en ogen en/of de kleur en vorm van uw huidige tanden. De meeste mensen willen best graag een tintje wittere tanden, maar de kleur moet niet zoveel afwijken dat het anderen gaat opvallen.

kleur kunstgebit tanden witEen kleur kunstgebit in 15+ tinten wit

Er zijn verschillende soorten (kleuren) kunstgebitten beschikbaar, afhankelijk van de kleur van uw tanden en het uiterlijk dat u wenst te bereiken. Deze tinten zijn onderverdeeld in kleuringen en worden gecategoriseerd in A1 t/m A4, B1 t/m B4, C1 t/m C4, D2 t/m D4. De letters zijn de kenmerk voor een bepaalde tint. De cijfers gaan van licht naar donker. A is licht geel, naar bruinig, B is licht geel, naar romig geel, C is licht grijs, naar bruinig grijs, D is licht grijs, naar donker grijs. Er zijn ook nog bleektinten, die zijn dus nog een stuk lichter dan de 1-kleuren, maar dit zijn geen natuurlijke kleuren. Elk van deze kleuringen is specifiek ontworpen om een bepaalde toon van de tanden na te bootsen, waardoor u een natuurlijke uitstraling krijgt.

Pasvorm kunstgebit

Naast de kleur van uw nieuwe kunstgebit en tanden is de pasvorm misschien wel het allerbelangrijkste. Een mooi nieuw uiterlijk doet veel voor uw zelfvertrouwen, maar het leven met een perfect zittend kunstgebit kan uw leven op zoveel punten meer verrijken. Vooral als u al jarenlang kampt met pijn, en als dagelijkse dingen zoals eten, drinken en praten elk keer weer een opgave is.
Het is belangrijk om een kunstgebit te kiezen dat comfortabel zit en goed past bij de vorm van uw tanden en mond. Als het kunstgebit niet goed past, kunt u ongemak ervaren en is het mogelijk dat het kunstgebit loskomt tijdens het spreken of eten.

Heeft u vragen over een (nieuw) kunstgebit of klikgebit. Wilt u meer informatie over implantaten of wilt u meer weten over onze andere mogelijkheden? Maak een afspraak voor gratis advies of bel naar onze praktijk. We helpen u graag.