Bezoek ons
Fransestraat 28 | Nijmegen
Routebeschrijving

Vragen?
(024) 322 98 63

feestdagen tips kunstgebit

Zo houdt u uw kunstgebit zo optimaal mogelijk tijdens de feestdagen

Tijdens de kerstvakantie is onze praktijk en laboratorium in Nijmegen gesloten. Dit betekent dat u voor uw kunstgebit, klikgebit of prothese niet bij ons terecht kunt van zaterdag 24 december t/m zondag 1 januari. Dus wilt u nog langskomen voor een check of reparatie van uw gebit of implantaten? Neem dan nog snel contact met ons op of we nog een plekje voor u vrij hebben.

We willen u bedanken voor uw komst dit jaar naar Tandprothetische Praktijk De Jong. Het was een jaar waarin we (weer) uit de lockdown mochten, en het jaar waarin we Tandprothetische praktijk in Dukenburg hebben overgenomen. Gelukkig konden onze werkzaamheden gewoon door gaan en vonden we het erg fijn dat we onze huidige én nieuwe klanten in onze praktijk konden (blijven) zien.

overname praktijk kunstgebitOvername Tandprothetische praktijk Dukenburg

Tandprotheticus Peter Marsman nam na bijna 16 jaar het moeilijke besluit om te stoppen met zijn praktijk aan de Aldenhof 7002 in Dukenburg Nijmegen. Peter kampte al enkele tijd met een tennisarm en een nekhernia. Hierdoor werd het voor hem steeds zwaarder om zijn werk goed te blijven doen. Hij kon zijn cliënten die hoge kwaliteit voor het aanmeten of repareren van een nieuw kunstgebit, klikgebit of implantaten niet meer garanderen en ging daarom op zoek naar een geschikte opvolger/vervanger. En de rest geschiedde.

rob pensioen kunstgebitRob met pensioen

Ook ging Rob de Jong dit jaar officieel met pensioen. Zijn vader Ted de Jong startte in 1949 tandprothetische praktijk De Jong aan de Fransestraat in Nijmegen. Rob nam het bedrijf over en kleinzoon Remon zit ook sinds 1996 in de zaak. Rob was eigenlijk al in 2019 met pensioen, maar was toch nog geregeld in zijn geliefde praktijk te vinden. Remon blijft samen met Tanja Kievits, die al sinds 1989 in de praktijk werkt, de werkzaamheden op zich nemen.

Fijne feestdagen!

Bij deze wensen wij u alvast hele fijne feestdagen! We hopen dat u samen met uw familie en vrienden kunt genieten van een gezellige en smaakvolle kerst en een knallend uiteinde. Mocht u tijdens deze dagen problemen ondervinden met uw gebit dan adviseren wij om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.


Tips voor een optimaal (schoon) kunstgebit tijdens de feestdagen

En omdat onze standpunt altijd is: beter voorkomen, dan genezen, delen we graag een aantal tips om uw kunstgebit, klikgebit of implantaten zo optimaal mogelijk te houden:

  1. Houd uw kunstgebit, klikgebit of prothese goed schoon

Na het nuttigen van iedere maaltijd adviseren wij om uw kunstgebit, klikgebit of prothese goed te reinigen. Voedselresten of het drinken van thee, koffie, wijn, champagne of andere dranken zorgen voor bacteriën en verkleuringen op uw gebit. Ook roken heeft een negatief effect op uw gebit. Reinig het daarom met een prothesereinigingsmiddel zoals MEY Prothese Cleaner. Het houdt uw gebit mooi schoon en hygiënisch. Het gebruik van heet water of agressieve schoonmaakmiddelen zoals vloeibaar schuurmiddel, bleekwater of tandpasta raden wij ten strengste af!

  1. Bewaar uw kunstgebit of prothese nat

Indien u uw kunstgebit of prothese goed heeft schoongemaakt, kunt u deze het beste in een bakje of glas koud water leggen. Dit voorkomt indrogen. Als u uw kunstgebit ’s nachts droog laat liggen kunnen er haarscheurtjes ontstaan waardoor de prothese gevoeliger wordt voor scheuren of breuken. Door het gebit in water te leggen neem het het vocht op. ‘Oude’ reserve protheses dienen wel droog bewaard te worden.

Vergeet niet, als u uw prothese weer in wilt doen, deze goed af te spoelen en nogmaals te reinigen met een prothesecleaner. In stilstaand water ontstaat er namelijk algen- en bacteriegroei en dat is slecht voor uw mondgezondheid.

  1. Doe uw kunstgebit ’s nachts uit

Door uw kunstgebit of prothese voor het slapen uit te doen, voorkomt u dat u gaat tandenknarsen of klemmen. De kaak en het tandvlees komen dan ’s nachts tot rust waardoor u (verdere) slijtage aan uw kaakgewricht of prothese tegengaat. Ziet u het niet zitten om met een ‘lege mond’ te slapen? Doe dan alleen uw ondergebit uit.

  1. Laat uw kunstgebit regelmatig controleren

Hoelang een kunstgebit of prothese meegaat is per persoon verschillend. Dit is afhankelijk van diverse factoren, waaronder hoe goed u er zelf mee om gaat. Bovenstaande tips zorgen er in ieder geval voor dat u uw gebit zelf goed onderhoud. Maar laat uw kunstgebit, klikgebit of prothese ook jaarlijks bij ons checken tijdens een controle. Tijdens uw bezoek controleren wij of uw gebit nog de juiste vorm heeft of waar er iets bijgesteld moet worden. Dit voorkomt problemen aan uw gehemelte en/of tandvlees. Merkt u dat uw kunstgebit, klikgebit of prothese los is gaan zitten of pijn doet na de feestdagen? Neem 2 januari dan direct contact met ons op. Dit kunnen wij in de meeste gevallen snel en eenvoudig verhelpen.

 

We wensen u een mooi en (mond)gezond 2023!